Simian Mobile Disco @ Primavera Sound 27/05/2011

Aquest divendres passat amb Simian Mobile Disco, vaig poder viure un dels directes més impresionats de música electrònica.

Tot va començar la nit del divendres 27/05/2011 a les 3:00h a.m., uns minuts abans a l'escenari Llevant on només hi havia unes 50 persones!! tothom estava a l'escenari Sant Miguel amb els Pulp, que segons em van dir va ser un concert genial amb unes 32.000 persones, però jo vaig triar anar a veure el meu grup referent des de fa uns anys i vaig encertar.

Poder veure'ls amb tant poca gent amb aquell desplegament de so i llums, veure el sintetitzador modular fet a mà treient fum, el Korg MS-20 i un estrany rack carregat de mòduls no té preu.

L'actuació no va ser menys, van desplegar tota la seva electrònica més contundent dels seus sintetitzadors analògics, noise filtrats, baixos bombejant comprimits amb un sidechain molt agressiu, seccions àcides, beats simplificats i mostres de veu dels 3 discos llançades en moments d'eufòria col.lectiva.

Si he de posar nota sense dubte un 10, només ho supera el partit del barça d'aquest dissabte passat, bé no ho se … ara dubto escoltant l'últim disc de Simian…

També he de dir que el Primavera d'aquest any ha estat molt bé, tot i la massificació excessiva, vaig descobrir The Nationals que em van agradar molt, sobre tot la veu d'ultratomba del cantant. 

Vaig gaudir molt amb Explosions in The Sky, un post-rock amb uns riffs de guitarra diabòlics que recorden molt a Mogwai.

Els que no em van agradar gens van ser Carte Blanche, amb molt show i poc contingut, sembla mentida que estiguin al segell Ed Banger

Jo al PS2011 en conjunt li poso un 7.

Us deixo amb el video que vaig gravar tot just començar el concert de Simian Mobile Disco:


YouTube linkOne Comment

  1. […] esperats de la nit i del festival i va ser un concert memorable. Em va costar un live dels SMD, però va valer molt la […]

Deixa un comentari