Primavera Sound 2011 by Matilda

Sempre havia considerat el Primavera Sound el millor festival de música que hi feien a Barcelona fins aquest any. Amb això faig referència a la seva penosa organització….

Després d'haver-nos deixat mitja herència en l'import de l'abonament, moltíssima gent no vam tenir l'oportunitat d'accedir als concerts del Poble Espanyol per excés d'aforament obviament.

Excés de cartellera i excés d'escenaris, per lo tant, solapament de concerts i impossible veure tots els que t'agradarien.

I per demanar les consumicions, només dir que ho tenen més ben montat a les festes majors de la Mare de Déu d'agost del meu poble bescanviant un ticket per una birra.

 

Afortunadament, he pogut disfrutar d'excel.lents directes d'una cartellera espectacular replena de llegendes dels quals destacaria:

Dijous 26: 

 P.I.L. La banda post punk formada pel vocalista dels Sex Pistols van fer un dels concerts més multitudinaris del dia. El hit del concert fou "This is not a love song".


YouTube link

 

GRINDERMAN. Vaig sacrificar veure The Walkmen (els havia vist feia poc) i em vaig decantar pel Nick Cave i la seva colla. Són uns cracks. Uns salvatges cantant, rascant la guitarra i fotent-li cops al piano el.laborant un rock rabiós amb regust de blues. Brutal!!!


YouTube link

SUICIDE. El què em fascina més a l'anar a festivals és topar-me amb grups que no havia sentit mai o oferit la meva atenció com aquesta llegenda de finals dels 70. 

Uns iaios ianquis que eren bitxos raros en la seva època i precursors de l'electrònica.


YouTube link

INTERPOL. Reconec que em feia mandra veure'ls després del seu directe tan insuls a un Summercase. I em van sorprendre gratament. Doncs aquesta vegada me van fer saltar i ballar durant tot el concert amb hits com "Slow hands", "C'mere", "No I in threesome" i "Evil".


YouTube link

 

FLAMING LIPS. Ser testimoni dels seus directes és com posar-se una injecció de molt bon rotllo. Una vegada més, la seva posada en escena plena de psicodèlia va ser companyada per uns 100 extres disfressats.. encara no sé de què ;) Quin final de concert amb "Race for the prize" i "Do you realize?"…


YouTube link


Divendres 27:

 Per la meva part estic d'acord amb els comentaris d'e.a.o.m. i Eve sobre els directes d'aquesta jornada.

Impressionants i elegantíssims els THE NATIONAL. Esperava molt d'ells i no em van decebre.


YouTube link

No puc dir el mateix dels Belle and Sebastian, sonaven molt fluixos i vaig trobar a faltar la gran "Another sunny day".

 PULP eren els més esperats de la nit i del festival i va ser un concert memorable. Em va costar un live dels SMD, però va valer molt la pena. 

Desconeixia Explosions in the Sky i vaig decidir deixar-me portar pel so de les seves guitarres… no volia que s'acabés mai.

 

 Dissabte 28:

 FLEET FOXES. No els vaig poder veure.. havia una final de champions que ho impedia ;) Però són els reis del folk i era cita obligada escoltar himnes com "Tiger mountain peasant song" i "White Winter Hymnal"


YouTube link

 

PJ HARVEY. Impecable posada en escena i veu per part de la senyoreta Polly Jean. El seu repertori es va basar majoritàriament del tracklist del seu últim llarga durada Let England Shake com "Written on the forehead"


YouTube link

 

SWANS. Degut a la gran massificació al concert dels Mogwai, l'altra alternativa que havia era escoltar el rock underground d'aquests veterans que també van triomfar en aquest festival. 


YouTube link

Els següents que tenia agendats que me va ser impossible veure eren The John Spencer Blues Explosion, Dj Shadow i Dj Coco. Un altre cop serà… mentres no es solapin!


Matilda.

 One Comment

  1. ramonius wrote:

    carai!!!, jo hagués canviat la champions per fleetfoxes!!, salut!
    ben parit el blog!

Deixa un comentari